اتفاق ناخوشایندی که به ویژه در افراد چاق به خصوص افرادیکه چاقی شکمی دارند، خانم های باردار و نوزادان ( برگرداندن شیر) ، رخ می دهد.
در این مقاله راهکارهای علم تغذیه در رفع این مشکل را بیان می کنیم.
این بیماری متداول ترین اختلال گوارشی می باشد . عمدتا شلی دریچه مری به معده موجب برگشت محتویات اسیدی معده به مری و آسیب مخاط مری می گردد .
هر عاملی که سبب افزایش فشار داخل شکمی و افزایش ترشحات معده گردد سبب تشدید این بیماری می شود . پس افراد چاق به خصوص افرادی که چاقی شکمی دارند به احتمال زیاد به این بیماری مبتلا می شوند. همچنین اختلال کلاژنی، بیماری های متابولیک و هورمونی، نروپاتی، آسم، جراحی های شکمی، داروها و بارداری می توانند به طور ثانویه موجب ایجاد این بیماری شوند .
گاهی از اوقات شیرخواران نیز به این بیماری مبتلا می شوند که اکثرا تا 12-6 ماهگی، خود به خود بهبود می یابند . علائم این بیماری در شیرخواران شامل : دردهای ناحیه شکمی ، گریه های تسلی ناپذیر ، استفراغ مکرر ، ممانعت از خوردن غذا و نارسایی رشد می باشد. بزرگسالان مبتلا به این بیماری عمدتا از ترش کردن ، بادگلو زدن ، خشن شدن صدا ، سرفه های خشک ، سوزش در نیمه بالایی قفسه سینه ، سوزش قلب و گاهی از مواقع از مشکلات بلع و نفخ رنج می برند.
درمان تغذیه ای:
همانطور که پیش از این بیان شد ، چاقی به خصوص چاقی شکمی از ریسک فاکتورهای مهم ایجاد این بیماری هستند . پس نخستین گام در این افراد کاهش وزن با استفاده از رژیم غذایی مناسب و افزایش فعالیت بدنی می باشد.
به منظور افزایش تونوسیته( انقباض) دریچه مری به معده ، درصد پروتئین دریافتی این افراد بایستی افزایش و درصد چربی دریافتی بایستی کاهش یابد .
این افراد بایستی به توصیه های زیر توجه کنند:
- این افراد معمولا به دلیل ناراحتی معده به طور خود سرانه مصرف میوه و سبزیجات را قطع می کنند که همین عامل سبب می شود که این افراد به یبوست مبتلا شوند و یبوست علائم بیماری را افزایش خواهد داد. پس این افراد بایستی میوه و سبزیجات را به صورت پخته یا رنده شده ، بدون پوست و در وعده های غذایی کوچک استفاده کنند.
- محدود کردن مصرف چای و نوشیدنی های کافئینه، شکلات، نوشیدنی های گازدار، نعناع، غذاهای پر ادویه، محصولات گوجه فرنگی، سیر ، پیاز، غذاهای سرخ شده، مرکبات و غذاهایی که بیمار به تجربه به مضر بودن آنها پی برده است.
- استفاده از وعده های غذایی کوچک و افزایش تعداد وعده ها .
- عدم خم و راست شدن تا 3-2 ساعت بعد از صرف غذا .
- اجتناب از پوشیدن لباس های تنگ .
- عدم مصرف آب در حین غذا خوردن .
- بایستی سر در هنگام خواب 20-15 سانتی متر بالاتر از تنه قرار بگیرد .
- جویدن آدامس بدون شکر بعد از وعده های غذایی به علت افزایش تولید بزاق می تواند کمک کننده باشد .
- در نوزادان سعی کنید نوزاد در حین شیر خوردن با زاویه نزدیک به عمود قرار بگیرد و با ماساژ آرام پشت کمر نوزاد، به خروج بادگلوی او کمک کنید.
11 Creative Methods To Write About Pornstar Tiktok website