چطور جلوی از بین رفتن عضلات رو بگیریم؟

با افزایش سن، بدن دچار تغییراتی از جمله کاهش حجم و توده عضلانی و افزایش احتمال صدمه به استخوان ها میشود.

به طور طبیعی، بعد از ۳۰ سالگی و با افزایش سن، هر ساله بخشی از عضلات بدن تحلیل می‌رود و در نتیجه، توده عضلانی کاهش و غالبا درصد چربی بدن افزایش می یابد ( سارکوپنیا). اگر برای کاهش سرعت و میزان این روند تخریبی، هیچ کاری انجام ندهیم، به جایی خواهیم رسید که بخش زیادی از عضلات بدنمان را از دست خواهیم داد و نهایتاً دچار مشکلات جدی در حرکت و انجام کارهای روزمره خود خواهیم شد.

احتمال صدمه دیدن بدن همچون ازدیاد احتمال زمین خوردن و شکستن استخوان ها نیز به میزان زیادی در این مواقع افزایش می یابد. واضح است که برای کاهش میزان و شدت این تحلیل عضلانی، نمی توان جلوی افزایش سن را گرفت، اما می توان نکاتی را رعایت کرد تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری شود.
سطح فعالیت بدنی در کشور ما، در همه گروه های سنی پایین است و حتی افرادی که بیان می کنند فعالیت خوبی دارند، تنها به پیاده روی می پردازند.

باید توجه داشته باشیم که پیاده روی با فشار بر روی استخوان سبب تحریک استخوان سازی و کاهش احتمال ابتلا به پوکی استخوان می گردد اما به تنهایی برای مقابله با این مشکل کارساز نیست. و در کنار آن باید به انجام ورزش های مقاومتی و استفاده از دمبل و وزنه، به منظور عضله سازی در بدن و تقویت ماهیچه‌ها بپردازیم.
همچنین ضروری است که از رژیم غذایی متعادلی پیروی کنیم تا سرعت کاهش توده عضلانی کمتر شود.

مصرف کافی پروتئین و ویتامین دی برای کمک به ساخت عضلات، پس از ۳۰ سالگی اهمیت ویژه ای دارد و همچنین افراد سیگاری هم باید بدانند که سیگار یکی از عوامل افزایش تحلیل عضلات به شمار می‌رود و بنابراین افراد سیگاری بیشتر با احتمال ابتلا به سارکوپنیا روبرو هستند و بیشتر باید به این موضوع توجه نشان دهند

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *